week 34 • 26-09-2018

•Laatste blog?•

 

Ongeduldig

Mijn geduld begint echt op te raken, zwanger zijn is zo leuk, mooi, bijzonder & speciaal! Maar nu begint alles veel zwaarder te worden. Mijn buik is zwaar, mijn rug heeft een zeurderige pijn, mijn benen zijn rusteloos. Opzich zou ik het helemaal niet erg vinden als hij zich over 2 á 3 weken meld. En natuurlijk kunnen we ook niet wachten, omdat we willen weten op wie hij het meeste lijkt. Heeft hij krullen of stijl haar? Heeft hij mama of papa's ogen? Is hij net zo druk als in mijn buik als hij is geboren? Allemaal dingen waar we heel benieuwd naar zijn. 

Slapeloze nachten

's nachts is het heel moeilijk om in slaap te komen. Ik weet niet hoe ik moet liggen, elke 10 seconden moet ik me weer omdraaien (dat word ook steeds moeilijker met zo'n buik die in de weg zit) of iniedergeval bewegen, want dan lig ik niet goed. Soms lig ik gewoon een half uur naar het plafon te staren. Dan ga ik er maar weer even uit proberen om te plassen in de hoop dat ik daarna rustig in slaap kan vallen. Daarbij droom ik ook nog steeds heel veel over van alles, dus overdag ben ik heel erg vermoeid.

Ik dacht eigenlijk nog wel even te kunnen genieten van het slapen zonder er 's nachts continu uit te moeten, maar dit is vast een voorbereiding op het echte werk. Steeds komt het brandend maagzuur omhoog, super vervelend. Vooral als ik ga liggen komt het op en heb ik het gevoel dat ik ga overgeven. Overdag heb ik er af en toe ook last van, maar wel minder. Ik neem dan een kommetje met wat vla en dat helpt wel op dat moment. 

 

Plassen

Op sommige momenten moet ik uit het niets heel nodig plassen. Ook al ben ik net geweest, toch drukt de baby dan op mijn blaas en dan doet het gewoon pijn. Dan moet ik heel snel zijn voordat ik in mn broek plas. In de nacht als ik in bed lig moet ik wel 10 keer uit bed. Echt heel vast slapen doe ik niet. Het is rot als je bijvoorbeeld ergens loopt en je kan niet 1,2,3 naar de wc. Maarja hopelijk over een tijdje is dat ook voorbij en kan ik het weer iets langer ophouden.

 

Schoppen

Mijn kleine babyboy is met de dag harder en meer aan het bewegen en schoppen. Daar ben ik heel blij om natuurlijk! Echter is het soms wel even op mijn tanden bijten als hij tegen mn ribben schopt. Soms is het ook best vermoeiend voor je buikspieren wanneer hij zoveel beweegt. Alles gebeurd eigenlijk 's nachts haha, want ook dan is hij actiever dan overdag en dan gaat hij helemaal los. 

 

Striae

Ik dacht eigenlijk dat ik werd overgeslagen met de striae op mijn buik, maar sinds afgelopen week heb ik mijn eerste scheur gekregen midden op mijn buik. Ik zal er toch echt aan moeten geloven. Ook al probeer ik m'n buik in te masseren met olie en soepel te houden, toch vrees ik voor een aantal littekens die ik zal krijgen op mijn buik. Maar dat heb ik er allemaal voor over.

Wie weet komt hij snel en valt het allemaal nog wel mee!

 

Laatste blog?

Wie weet is dit de laatste blog over mijn zwangerschap alweer, het was wel een beetje kort. Hopelijk vonden jullie het toch leuk om te lezen. Misschien over 2 of 3 weken post ik nog een laatste blog over hoe het er dan voorstaat. 

 

Bedankt weer voor het lezen van mijn blog!

Liefs, Vera 


week 31 • 03-09-2018

•Nog even...•

 

Spanning

Ik begin dus steeds vaker na te denken over de bevalling. Van de ene kant wil ik alles op me af laten komen en niet te gespannen zijn over hoe het zal gaan lopen, maar van de andere kant gaat er toch van alles door je hoofd. Dingen zoals: "Wanneer zal het gaan beginnen?" , " Hoe zal de pijn zijn, waarmee is die te vergelijken?", " Hoe lang zal het gaan duren?" en noem zo maar op.

Maar ach er zijn ontelbaar veel vrouwen die dit hebben gedaan, dus ik moet me niet teveel zorgen maken en wanneer de baby er is is hij er, dan is alle spanning vervangen voor blijdschap& geluk.

 

Nieuwe Craving

Ja, sinds een aantal weekjes heb ik een nieuwe eetverslaving.. Namelijk: IJS. Nee niet zomaar schepijs van de lekkere Italiaanse ijssalon, maar ijsblokjes of crushed ijs. En het aller lekkerst vind ik, wanneer ik een flesje water invries, maar niet helemaal dus alleen dat de zijkanten bevroren zijn en dan knijp ik een paar keer in dat flesje schut ik het en dan zitten er allemaal stukjes ijs in.

Pfff, er zit geen eens smaak aan, maar het kauwen op dat ijs is heel verslavend. Het schijnt ook dat je bloedarmoede kan hebben of ijzer tekort wanneer je deze behoefte hebt. En inderdaad kreeg ik van de verloskundige te horen dat mijn ijzer waardes wat aan de lage kant waren, dus veel groene groente eten, en volkoren producten.

 

Gekke dromen

 

De laatste tijd droom ik elke nacht, de gekste dingen, over de gekste plekken en gekste mensen. Soms zijn ze heel eng of juist heel vermoeiend. Wanneer ik wakker word voel ik me niet uitgeslapen en blijven die dromen door mijn hoofd heen gaan de hele dag. Bijvoorbeeld vannacht droomde ik dat ik met de lift naar de 2e etage moest, maar hij stopte niet en hij ging ( net als die film "De Lift" 1983) door het dak heen en begon te vliegen. Het was echt super eng en realistisch. Dan ben ik zo blij dat ik wakker word en dat het allemaal maar een droom was. Soms word ik ook midden in de nacht wakker en wil ik het liefst mijn schatje wakker maken om met hem mijn enge droom te delen, maar dan probeer ik mezelf even te kalmeren en rustig verder te slapen.

 

Haken

Telkens blijf ik maar weer iets nieuwe bedenken om te haken, dan denk ik ja nu weet ik niks meer dit was eenmalig dat ik iets heb gemaakt en nu ben ik er klaar meer, geen inspiratie meer. Toch komt er dan weer iets in me op wat ik wil gaan maken en daar waag ik me dan ook maar aan. Deze keer wilde ik zelf een knuffel doekje maken en die is heel goed gelukt naar mijn idee. Het heeft ook meer waarde wanneer je het zelf maakt inplaats van zelf besteld.

Wanneer onze kleine jongen deze straks een keer kwijt raakt kan ik er nog wel een paar uurtjes voor uittrekken om een nieuwe te maken. En dat voor zo ongeveer €3,- (materiaal). Misschien moet ik maar een handeltje beginnen ha-ha.

 

Fotoshoots

 

Misschien een beetje laat nu ik 31 weken zwanger ben, maar momenteel ben ik weer bezig met het oppakken van fotograferen en uitwerken van nieuwe ideeën. Het is wel handig om mijn portfolio nu een beetje uit te breiden zodat ik na mijn zwangerschap meer kan laten zien. Het is wel fijn dat ik op deze manier mijn tijd kan vullen en ook op mijn eigen manier kan indelen. Wanneer het niet gaat of last krijg van mijn bekken of harde buiken kan ik gewoon even rust nemen. Op dit moment geniet ik er heel erg van en hoop ik zo iets op en uit te kunnen bouwen. Je kunt mijn werk natuurlijk ook blijven volgen via mijn website, Facebook en Instagram.

 

liefs, Vera 


week 29 • 20-08-2018

•Week 29 zwangerschap•

Bijzondere tijd

Momenteel ben ik 29 weken zwanger. Nog maar ongeveer 11 weken voordat we ons kleintje kunnen ontmoeten. Wauw wat een bijzondere tijd. Een klein rijstkorreltje dat uitgroeid tot een mens gemaakt van 2 mensen, hoe bijzonder is dat? Ik had nooit gedacht dat dit zoveel met zich mee kon brengen. Alle emoties, mijlpalen, maar ook kwalen die je te wachten staan.

Kwaaltjes

In het begin van mijn zwangerschap kreeg ik natuurlijk last van de wel bekende misselijkheid, vermoeidheid en chagrijnige buien.

Na week 13 zou dit allemaal wel over zijn. En ja na week 13 begon dit allemaal af te nemen en begon ik me veel beter te voelen.

Eindelijk zou ik na 3 maanden kunnen genieten van het kleine wonder wat in mij groeide, zonder enige last, dacht ik...

 

Helaas na week 21 begon ik erg last te krijgen van bekkenpijn. In het begin ging een uurtje staan en lopen nog wel, maar na 1,5 week was het voor mij al een hele opgave om van huis 5 minuten naar de winkel te lopen. Natuurlijk deed ik er alles aan om het beter te laten worden. Fysio, Huisarts, Verloskundige, wie kan mij helpen? in eerste instantie had ik niet de juiste fysio die me kon helpen bij mijn klachten, dus werd het eigenlijk alleen maar erger. Later ben ik naar een echte bekken fysio therapeut gegaan en dat heeft heel erg geholpen tot nu toe. De pijn is niet verdwenen, maar wel dragelijker geworden. Ook helpt het dat ik veel rust heb genomen de afgelopen weken. Op advies van de verloskundige heb ik me ziek gemeld en gewacht op de bedrijfsarts die mij kan zeggen wat ik het beste wel en niet kan doen. Helaas na mijn ziekmelding is mijn contract niet verlengd, maar we blijven gewoon positief en ik heb het beste gedaan voor mijn eigen gezondheid en de gezondheid van mijn baby. Verder heb ik de afgelopen tijd nog te maken gehad met harde buiken, vochten in de voeten en soort van opvliegers? ( dat je je helemaal kapot zweet terwijl iedereen het koud heeft, dus dat ik ergens in mijn hemdje zit terwijl anderen een jas aan hebben).

 

Eetgewoontes

Eigenlijk al vrij snel had ik zo zin in zure dingen. En dan vooral zure matten daar kan ik wel een hele zak van in mijn eentje opeten, totdat mijn tong er van kapot gaat. maar ook komkommer in het zuur, augurken, en citroen ijs kan je me heel blij mee maken.

Voor de rest heb ik elke dag zin in patat met mayo & ui en een kaassouffle.

Sowieso hou ik van eten, ik heb eigenlijk altijd wel trek in iets en ik zou niet snel nee tegen iets zeggen.

 

Nieuwe hobby

Sinds een tijdje vind ik het heel erg leuk om te haken (ja echt ouderwets haken) Aangezien de oma's van tegenwoordig niet meer de personen zijn die daar nog tijd voor hebben, heb ik besloten om hier zelf mee aan de slag te gaan. Dit is ook een mooie tijdverdrijf, omdat ik zoveel aan het rusten ben.

Gewoon op YouTube opzoeken wat je wilt maken en je vind diverse filmpjes waarin ze stap voor stap uitleggen hoe je bijvoorbeeld een babyvestje kan haken. Echt een leuke verslaving en uitdaging.

 

Fotografie

Mijn fotografie heeft een tijdje gerust, omdat ik heel druk was met werken en eigenlijk geen tijd en energie had om daarmee bezig te zijn. Nu ik meer rust heb gepakt en alle tijd van de wereld heb, wil ik graag mijn werk weer een beetje oppakken en sta ik open voor nieuwe opdrachten. Natuurlijk niet fulltime, maar het meeste werk gebeurd ook thuis achter mijn laptop. Dus wil je graag een fotoshoot boeken stuur me dan gerust een mailtje en dan kijk ik wat er mogelijk is. Je boekt nu voor 20% korting een shoot naar keuze.

 

Updates

De komende tijd ga ik af en toe een blogje schrijven over hoe ik mijn zwangerschap ervaar. Het is natuurlijk nog maar een korte periode, want ik zit in mijn derde en laatste trimester, maar dat geeft niet er kan nog van alles gebeuren en ik vind het leuk om dit te delen.

 

 

Hopelijk vinden jullie het leuk om te lezen en is het de moeite waard om dit vaker te doen.

Bedankt voor het lezen & veel liefs,

 

Vera 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.